επιστροφή στην αρχική

 

Émile Zola Μια σελίδα αγάπης

PRiNTA
Στις πηγές της Γνώσης
Οι κλασικοί
Εκ Βαθέων
Ποίηση για Πάντα
Έρωτες και Πεπρωμένο
Πρόσωπα Της Ανατολής
Σύγχρονη Πεζογραφία
ΡΟΕΣ
Ξένη Λογοτεχνία
Ρώσοι συγγραφείς
Γερμανόφωνοι συγγραφείς
Ισπανόφωνοι Συγγραφείς
Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Ποιητές του Κόσμου
Οι Αυριανοί
Έλληνες Συγγραφείς
Οι Ηπειρώτες
Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη
Ψυχολογία-Ψυχανάλυση
Ο κόσμος χωρίς σύνορα
 Δοκίμια
Ειδικές Εκδόσεις
Παραμυθολογοτεχνία
MicroMEGA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISBN: 978-960-6624-09-4

Σελίδες: 448

Τιμή: 20,90 € (20χωρίς ΦΠΑ)

 

 Eγκατεστηένη στο Παρίσι ετά το θάνατο του συζύγου της, η Ελέν Γκρανζάν ζει ια ήσυχη, σχεδόν οναστική ζωή αζί ε τη οναχοκόρη της, τη Ζαν. Από τα παράθυρά της βλέπει καθηερινά να απλώνεται προστά της η υστηριώδης και τροακτική εγαλούπολη, την οποία εξακολουθεί να η γνωρίζει καθόλου. Είναι ευτυχισένη ε τον τρόπο ζωής της. Η κόρη της είναι γι αυτήν το παν. Η όνη ιδέα που έχει για τη ζωή πέρα από τα στενά όρια του σπιτιού της προέρχεται από τα βιβλία, αν και σπάνια διαβάζει; Δύο καλοί φίλοι, που την επισκέπτονται ία φορά την εβδοάδα, αποτελούν όλο κι όλο τον κοινωνικό της κύκλο.

Όως, όσο κι αν το έλλον της Ελέν διαγραφόταν ανέφελο, ια ασθένεια της κόρης της θα φέρει την αναστάτωση. Μια σελίδα αγάπης θα προστεθεί στο βιβλίο της ζωής της, αλλάζοντάς την ολότελα. Και το απέραντο Παρίσι θα σταθεί και για τις δυο τους ο οναδικός έπιστος φίλος, πάντα έτοιος ν ακούσει κάθε τους εξοολόγηση, σαν χορός αρχαίου δράατος, κατά το συγγραφέα.

 

Με τη Σελίδα αγάπης, τον όγδοο τόο της σειράς των Ρουγκόν-Μακάρ, ο Είλ Ζολά αποδεικνύει ότι η πένα του παραένει δυνατή και οι χαρακτήρες του ανάγλυφοι και ζωντανοί, ακόα κι όταν δεν ασχολείται ένα καυτό κοινωνικό πρόβληα, αλλά ένα απλό οικιακό δράα.