επιστροφή στην αρχική

 

Wolinski – Ανοιχτή επιστολή στη γυναίκα μου

PRiNTA
Στις πηγές της γνώσης
Οι κλασικοί
Εκ βαθέων
Ποίηση για πάντα
Έρωτες και πεπρωμένο
Τα πρόσωπα της Ανατολής
Σύγχρονοι πεζογράφοι
ΡΟΕΣ
Ξένη λογοτεχνία
Ρώσοι συγγραφείς
Ισπανόφωνοι συγγραφείς
Γερμανόφωνοι συγγραφείς
Αστυνομικό μυθιστόρημα
Ποιητές του κόσμου
Οι αυριανοί
Έλληνες συγγραφείς
Οι Ηπειρώτες
Φιλοσοφική βιβλιοθήκη
Ψυχολογία-Ψυχανάλυση
Ο κόσμος χωρίς σύνορα
 Δοκίμια
Ειδικές εκδόσεις
Παραμυθολογοτεχνία
MicroMEGA

ISBN: 960-283-014-X

Σελίδες: 172

Τιμή: 13,58 € (13 € χωρίς ΦΠΑ)

 

Τι μπορεί αλήθεια να πει στη φεμινίστρια γυναίκα του ένας φαλλοκράτης σύζυγος, σήμερα που ο αγώνας για τα δικαιώματα της γυναίκας έχει κατακερματίσει ένα σωρό ανδρικά προνόμια και το φρούριο του ανδρικού κατεστημένου πολιορκείται στενά; Χιλιάδες πράγματα φυσικά, αρκεί να βρει το θάρρος και κυρίως την ευκαιρία για μια πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση με τη σύντροφό του.

Επειδή όμως οι άντρες δεν φημίζονται για το θάρρος τους όταν πρόκειται ν’ αντιμετωπίσουν τις γυναίκες τους, κι επειδή οι σύζυγοι, όταν είναι κι οι δύο τους εργαζόμενοι, σπάνια βρίσκουν τον καιρό για τέτοιου είδους συζητήσεις, ο Wolinski κατέφυγε στην πιο πρόσφορη λύση. Κάθισε κι έγραψε ένα μακρύ και λεπτομερές γράμμα στη γυναίκα του, όπου με το γνωστό του χιούμορ προσπαθεί να επανατοποθετήσει τη σχέση των δύο φύλων.

Τρυφερός, γλαφυρός, ειρωνικός και ανάλαφρος, μιλά εν ονόματι των αρσενικών και, ενώ τυπικά απευθύνεται στη γυναίκα του, στην ουσία απευθύνεται σ’ όλες τις γυναίκες του κόσμου, σε μια προσπάθεια να τους πει όσα θα ήθελαν αλλά δεν μπορούν ή δεν τολμούν να τους πουν οι ίδιοι οι άντρες τους.