επιστροφή στην αρχική

 

Γιάννης Γεράσης – Η Ελλάδα στη δίνη της οικονομικής κρίσης

PRiNTA
Στις πηγές της Γνώσης
Οι κλασικοί
Εκ Βαθέων
Ποίηση για Πάντα
Έρωτες και Πεπρωμένο
Πρόσωπα Της Ανατολής
Σύγχρονοι Πεζογράφοι
ΡΟΕΣ
Ξένη Λογοτεχνία
Ρώσοι συγγραφείς
Ισπανόφωνοι συγγραφείς
Γερμανόφωνοι συγγραφείς
Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Ποιητές του Κόσμου
Οι Αυριανοί
Έλληνες Συγγραφείς
Οι Ηπειρώτες
Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη
Ψυχολογία-Ψυχανάλυση
Ο κόσμος χωρίς σύνορα
 Δοκίμια
Ειδικές Εκδόσεις
Παραμυθολογοτεχνία
MicroMEGA

ISBN: 978-960-283-301-8

Σελίδες: 188

Τιμή: 14,63 € (14 € χωρίς ΦΠΑ)

 

Στο βιβλίο επιχειρείται μια πρώτη προσέγγιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που εκδηλώθηκε στις αρχές Φθινοπώρου 2008 στην Αμερική, δρομολογώντας εξελίξεις όχι μόνο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά κυρίως στο γεωπολιτικό – εξελίξεις των οποίων το μέγεθος είναι αδύνατον να εκτιμηθεί επί του παρόντος. Το κύριο βάρος της ανάλυσης δεν δίδεται τόσο στην οικονομική πλευρά, όσο στην πολιτική διάσταση της κρίσης (με την έννοια της στενής διαπλοκής της οικονομικής συμπεριφοράς με τη  μητροπολιτική στρατηγική), η  οποία κατά κανόνα διατηρείται στη σκιά ή θεωρείται δευτερεύουσα.
Ο διπλός χαρακτήρας της κρίσης και κυρίως η πολιτική στρατηγική της Αμερικής, η οποία επηρεάζει βαθύτατα και άμεσα την Ελλάδα, ανιχνεύεται στα τέσσερα άρθρα του γνωστού μεγαλοεπενδυτή Τζ. Σόρος, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας στα τέλη Φεβρουάριου του τρέχοντος έτους.
Η πολιτική ανάλυση ολοκληρώνεται με την περιγραφή του ιστορικού και πνευματικού  ήθους της αμερικανικής μητρόπολης, η οποία φέρει και το κύριο βάρος της εν εξελίξει οικονομικής κρίσης.