επιστροφή στην αρχική
 

Hernando de Soto Το μυστήριο του κεφαλαίου

PRiNTA
Στις πηγές της γνώσης
Οι κλασικοί
Εκ βαθέων
Ποίηση για πάντα
Έρωτες και πεπρωμένο
Τα πρόσωπα της Ανατολής
Σύγχρονοι πεζογράφοι
ΡΟΕΣ
Ξένη λογοτεχνία
Ρώσοι συγγραφείς
Ισπανόφωνοι συγγραφείς
Γερμανόφωνοι συγγραφείς
Αστυνομικό μυθιστόρημα
Ποιητές του κόσμου
Οι αυριανοί
Έλληνες συγγραφείς
Οι Ηπειρώτες
Φιλοσοφική βιβλιοθήκη
Ψυχολογία-Ψυχανάλυση
Ο κόσμος χωρίς σύνορα
 Δοκίμια
Ειδικές εκδόσεις
Παραμυθολογοτεχνία
MicroMEGA

 

ISBN: 960-283-132-4

Σελίδες: 396

Τιμή: 20,90 € (20 € χωρίς ΦΠΑ)

 

Η ώρα του μεγαλύτερου θριάμβου του καπιταλισμού είναι και η ώρα της κρίσης του. Ξεκινώντας μ' αυτά τα λόγια, το βιβλία ταυ Hernando de Soto εξηγεί γιατί ο καπιταλισμός, μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού, αδυνατεί να φέρει την οικονομική ανάπτυξη στα 3/4 ταυ πληθυσμού της γης που συνεχίζουν να ζουν μέσα στη φτώχια. Πριν από μερικά χρόνια αυτός και οι συνεργάτες του έκλεισαν τα βιβλία τους και άνοιξαν τα μάτια τους. Περπατώντας στις παραγκουπόλεις της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της νότιας και ανατολικής Ασίας και στις παρακμάζουσες βιομηχανικές ζώνες των πρώην κομμουνιστικών κρατών, ο de Soto θα μελετήσει την γκρίζα οικονομία που δεν καταγράφουν οι στατιστικές. Τα στοιχεία που ανακαλύπτει είναι συγκλονιστικά και η συνταγή του για την έξοδο από τη φτώχια εκπληκτική. Το Μυστήριο του Κεφαλαίου είναι το βιβλίο που θα κάνει αυτόν τον σχετικά άγνωστο περουβιανό διανοούμενο διάσημο, πασίγνωστο στην επιστημονική κοινότητα, σύμβουλο πλήθους κυβερνήσεων, συνομιλητή Προέδρων και Πρωθυπουργών.

 Λεπτολόγο στην αναζήτηση των γεγονότων αλλά και ταυτόχρονα γραμμένο με ζωντάνια και πάθος, ένα πρόγραμμα δράσης για μια νέα βιομηχανική επανάσταση.

 Times του Λονδίνου

 Μια κρίσιμης σημασίας συμβολή. Μια νέα πρόταση αλλαγής που μπορεί νο εφορμοστεί σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Javier Perez de Cuellar

Πρώην Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών

Ένα πολύ σπουδαίο βιβλίο ... με ισχυρή επιχειρηματολογία και απόλυτη πειστικότητα. Θα ασκήσει πολύ ευεργετική επιρροή στη συζήτηση για την οικονομική ανάπτυξη..  

Καθηγητής Ranald Coase

Βραβείο Νόμπελ στα Οικονομικά