επιστροφή στην αρχική

 

F.W.J. Schelling – Φιλοσοφία της Αποκαλύψεως

PRiNTA
Στις πηγές της γνώσης
Οι κλασικοί
Εκ βαθέων
Ποίηση για πάντα
Έρωτες και πεπρωμένο
Τα πρόσωπα της Ανατολής
Σύγχρονοι πεζογράφοι
ΡΟΕΣ
Ξένη λογοτεχνία
Ρώσοι συγγραφείς
Ισπανόφωνοι συγγραφείς
Γερμανόφωνοι συγγραφείς
Αστυνομικό μυθιστόρημα
Ποιητές του κόσμου
Οι αυριανοί
Έλληνες συγγραφείς
Οι Ηπειρώτες
Φιλοσοφική βιβλιοθήκη
Ψυχολογία-Ψυχανάλυση
Ο κόσμος χωρίς σύνορα
 Δοκίμια
Ειδικές εκδόσεις
Παραμυθολογοτεχνία
MicroMEGA

ISBN: 960-283-203-7

Σελίδες: 394

Τιμή: 24,03 € (23 € χωρίς ΦΠΑ)

Στο βιβλίο αυτό περιέχονται οι παραδόσεις του μεγάλου Γερμανού φιλοσόφου στο Βερολίνο, οι οποίες αντιπροσωπεύουν την ύστερη, την επιλεγόμενη θετική φιλοσοφία του, η οποία, ουσιαστικά, αποτελεί απόπειρα ερμηνείας αφ’ ενός της μυθολογίας και αφ’ ετέρου του χριστιανισμού, θεωρημένου ως φιλοσοφία της αποκαλύψεως.

Η ύστερη φιλοσοφία του Σέλλινγκ παρουσιάζει πολύπλευρο ενδιαφέρον, καθώς για πολλούς αποτελεί την κατακλείδα του φιλοσοφικού κινήματος του Γερμανικού Ιδεαλισμού και, έμμεσα τουλάχιστον, επηρέασε διάφορους νεότερους φιλοσόφους μέχρι και τον Χάιντεγγερ, ενώ έδωσε παράπλευρες ωθήσεις και στον θεολογικό στοχασμό.

Ο Σέλλινγκ καταβάλλει μία, κατά πολλούς, τιτάνια προσπάθεια να σπάσει τα δεσμά της παραδοσιακής φιλοσοφίας, την οποία πλέον νοεί ως αρνητική και ανίκανη να συλλάβει τον Θεό και τη δημιουργία ως πνεύμα και ως ελεύθερη πράξη, αντίστοιχα. Για να το επιτύχει αυτό αναπτύσσει καινούργια εννοιολογικά εργαλεία, εκκινώντας από ένα πλήρως απροϋπόθετο Είναι και καταλήγοντας σε μία έννοια του πνεύματος η οποία τόσο στον Θεό όσο και στον άνθρωπο νοείται μόνο ως ελευθερία

F.W.J. Schelling – Φιλοσοφία της Αποκαλύψεως, κριτική από την Ελευθεροτυπία