επιστροφή στην αρχική

 Ρομέο Τσολάκου [επιλογή-μετάφραση] Ανθολογία σύγχρονης αλβανικής ποίησης

PRiNTA
Στις πηγές της Γνώσης
Οι κλασικοί
Εκ Βαθέων
Ποίηση για Πάντα
Έρωτες και Πεπρωμένο
Πρόσωπα Της Ανατολής
Σύγχρονοι Πεζογράφοι
ΡΟΕΣ
Ξένη Λογοτεχνία
Ρώσοι συγγραφείς
Ισπανόφωνοι συγγραφείς
Γερμανόφωνοι συγγραφείς
Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Ποιητές του Κόσμου
Οι Αυριανοί
Έλληνες Συγγραφείς
Οι Ηπειρώτες
Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη
Ψυχολογία-Ψυχανάλυση
Ο κόσμος χωρίς σύνορα
 Δοκίμια
Ειδικές Εκδόσεις
Παραμυθολογοτεχνία
MicroMEGA

ISBN:  978-960-283-282-0

Σελίδες: 208

Τιμή: 15,67 € (15 € χωρίς ΦΠΑ)

 

Η δίγλωσση αυτή ανθολογία παρουσιάζει τη νέα πoιητική γενιά της γειτονικής χώρας, τη γενιά για την οποία ο Κανταρέ έχει πει ότι αυτή είναι η αληθινή εκπρόσωπος της νέας αλβανικής λογοτεχνίας, θεωρώντας το έργο της ως το σπουδαιότερο δημιουργικό επίτευγμα στην Αλβανία των τελευταίων ετών.

Ανθολογούνται οι: Αρμπέν Ντέντια, Αριάν Λέκα, Βιριόν Γράτσι, Λουλιέτα Λεσανάκου, Αγκρόν Τούφα, Τσέλο Χότζα, Ιντλίρ Αζίζι, Ολυμπία Βελαΐ, Ιλίρ Μπελίου, Λιντίτα Αράπι, Πάρις Τεφερίτσι, Γκεντιάν Τσοτσόλι, Λινίτα Αχμέτι, Ρομέο Τσολάκου, Αλκέτ Tσάνι, Ερβίν Χατίμπι και Λέντια Ντούσι.

Οι ποιητές αυτοί πρωτοεμφανίζονται όλοι στη δεκαετία του 1990, μετά από μια μακρά περίοδο πολιτισμικής απομόνωσης της πατρίδας τους.

Πρόκειται για δεκαεπτά ευδιάκριτες, αξιοπρόσεχτες φωνές που μιλάνε όλες με τελείως προσωπικό ύφος για πράγματα καθημερινά και αιώνια, ιδωμένα μέσα από μια πολυπρισματική, διαφορετική οπτική. Τα νέα ρεύματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ποίησης, αλλά και ο ποταμός της παράδοσης, αρδεύουν τη σκέψη και την ποιητική τους.

Ανθολογία σύγχρονης αλβανικής ποίησης, κριτική από την Καθημερινή