επιστροφή στην αρχική

KAFKA F.- Διηγήματα και μικρά πεζά

PRiNTA
Στις πηγές της Γνώσης
Οι κλασικοί
Εκ Βαθέων
Ποίηση για Πάντα
Έρωτες και Πεπρωμένο
Πρόσωπα Της Ανατολής
Σύγχρονοι Πεζογράφοι
ΡΟΕΣ
Ξένη Λογοτεχνία
Ρώσοι συγγραφείς
Ισπανόφωνοι συγγραφείς
Γερμανόφωνοι συγγραφείς
Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Ποιητές του Κόσμου
Οι Αυριανοί
Έλληνες Συγγραφείς
Οι Ηπειρώτες
Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη
Ψυχολογία-Ψυχανάλυση
Ο κόσμος χωρίς σύνορα
 Δοκίμια
Ειδικές Εκδόσεις
Παραμυθολογοτεχνία
MicroMEGA

ISBN: 960-283-240-1

Σελίδες: 278

Τιμή:14,63 € (14 € χωρίς ΦΠΑ)

 

 

Πρόκειται για μια ανθολόγηση λιγότερο γνωστών σύντομων πεζογραφημάτων του μεγάλου συγγραφέα: περιλαμβάνονται διηγήματα που είχαν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά πριν το θάνατό του, κυρίως όμως ένας μεγάλος αριθμός από τα πεζά και τα σχεδιάσματα διηγημάτων που βρέθηκαν διάσπαρτα στα τετράδια εργασίας και τα ημερολόγιά του. Η μετάφραση ακολουθεί τη σχετική γερμανική κριτική έκδοση και, ως εκ τούτου, βασίζεται στο αυθεντικό κείμενο του Κάφκα, το απαλλαγμένο από τη μετέπειτα αυθαίρετη επεξεργασία του Μαξ Μπροντ.

Ο αναγνώστης θα ξαναβρεί στα κομμάτια αυτά το γραφειοκρατικό ύφος, την σε αρκετά σημεία αλλόκοτη σύνταξη, το παιχνίδι με τις αντιφάσεις και την υπαρξιστική προβληματική που γνωρίζει από άλλα κείμενα του Κάφκα. Τα μικρά αυτά πεζά επιφυλάσσουν ωστόσο και εκπλήξεις: η ιδιότυπη χρήση θεμάτων της ελληνικής μυθολογίας, οι αφοριστικού τύπου παρατηρήσεις και μια έντονη αίσθηση του χιούμορ είναι κάποια από τα στοιχεία που έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα του συγγραφέα της Δίκης και του Πύργου.

 

       Ξεκινώντας από πολύ σύντομα, άγνωστα πεζογραφήματα λίγων παραγράφων ή σελίδων και καταλήγοντας στο σαφώς γνωστότερο και εκτενέστερο –αν και ημιτελές– Κτίσμα, ο τόμος περιλαμβάνει συνολικά 46 κείμενα και συμπληρώνεται από εισαγωγή, εκτενή βιβλιογραφικά στοιχεία για τα δημοσιευόμενα διηγήματα και εργοβιογραφικό σημείωμα για το συγγραφέα.

Κάφκα, Διηγήματα και μικρά πεζά, κριτική από Ελευθεροτυπία