επιστροφή στην αρχική

Τολστόι Λ. – Νουβέλες και διηγήματα, τόμοι Α' και Β'

PRiNTA
Στις πηγές της Γνώσης
Οι κλασικοί
Εκ Βαθέων
Ποίηση για Πάντα
Έρωτες και Πεπρωμένο
Πρόσωπα Της Ανατολής
Σύγχρονοι Πεζογράφοι
ΡΟΕΣ
Ξένη Λογοτεχνία
Ρώσοι συγγραφείς
Ισπανόφωνοι συγγραφείς
Γερμανόφωνοι συγγραφείς
Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Ποιητές του Κόσμου
Οι Αυριανοί
Έλληνες Συγγραφείς
Οι Ηπειρώτες
Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη
Ψυχολογία-Ψυχανάλυση
Ο κόσμος χωρίς σύνορα
 Δοκίμια
Ειδικές Εκδόσεις
Παραμυθολογοτεχνία
MicroMEGA

ISBN: 960-283-232-0

Σελίδες: 484

Τιμή: 25,08 € (24 € χωρίς ΦΠΑ)

 

 

ISBN: 960-283-239-8

Σελίδες: 546

Τιμή: 27,17 € (26 € χωρίς ΦΠΑ)

Οι νουβέλες και τα διηγήματα του Τολστόι, ενός συγγραφέα πολύ αγαπητού στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό κυρίως για τα μυθιστορήματά του, καταλαμβάνουν πολύ σημαντική θέση στο λογοτεχνικό έργο του, παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία και καλύπτουν όλο το εύρος της θεματολογίας και του ύφους του.

Οι ιστορίες του πολλές φορές ξεφεύγουν από το ρωσικό περιβάλλον της εποχής στην οποία διαδραματίζονται, διεισδύουν βαθιά στην ανθρώπινη φύση και γίνονται παγκόσμιες. Η καθαρότητα της πρόζας, η άφθαστη δεξιοτεχνία, το ηθελημένα λιτό ύφος, ο ρεαλισμός και η ανάλυση –σταθερό εργαλείο του συγγραφέα– μας δίνουν εξαίρετα κείμενα, κάποια από τα οποία δικαίως θεωρούνται αριστουργήματα.

Ο Α΄ τόμος περιλαμβάνει τα κείμενα Το ημερολόγιο της χθεσινής μέρας, Έτσι πεθαίνει ο έρωτας, Αναμνήσεις ενός σημειωτή του μπιλιάρδου, Λουκέρνη, Άλμπερτ, Τρεις θάνατοι, Συζυγική ευτυχία και Πολικούσκα, τα πρώτα δηλαδή γραπτά του συγγραφέα που καλύπτουν τη νεανική του περίοδο (1851-1863), μέχρι τη στιγμή που γράφει το Πόλεμος και ειρήνη. Στον Β΄ τόμο περιλαμβάνονται με χρονολογική σειρά κείμενα που γράφτηκαν από το 1884 μέχρι το 1903: Οι σημειώσεις ενός τρελού, Ο θάνατος του lβάν lλίτς, Η σονάτα του Κρόιτσερ, Ο σατανάς, Αφέντης και υπηρέτης, Ο πατήρ Σέργιος και Μετά το χορό. Επίσης, μια επιστολή του Ράινερ Μαρία Ρίλκε στην οποία περιγράφει μια συνάντηση του με τον Τολστόι, καθώς κι ένα εκτενές χρονολόγιο με βιογραφικά στοιχεία.