επιστροφή στην αρχική

Μπάμπελ Ι. – Στο πεδίο της τιμής

PRiNTA
Στις πηγές της Γνώσης
Οι κλασικοί
Εκ Βαθέων
Ποίηση για Πάντα
Έρωτες και Πεπρωμένο
Πρόσωπα Της Ανατολής
Σύγχρονοι Πεζογράφοι
ΡΟΕΣ
Ξένη Λογοτεχνία
Ρώσοι συγγραφείς
Ισπανόφωνοι συγγραφείς
Γερμανόφωνοι συγγραφείς
Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Ποιητές του Κόσμου
Οι Αυριανοί
Έλληνες Συγγραφείς
Οι Ηπειρώτες
Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη
Ψυχολογία-Ψυχανάλυση
Ο κόσμος χωρίς σύνορα
 Δοκίμια
Ειδικές Εκδόσεις
Παραμυθολογοτεχνία
MicroMEGA

ISBN 960-283-215-0

Σελίδες: 268

Τιμή: 14,63 € (14 € χωρίς ΦΠΑ)

 

Ο Ισαάκ Μπάμπελ (1894-1940) είναι ένας επαναστάτης, ανθρωπιστής, εβραίος της Οδησσού, ο οποίος παρατηρεί τις σαρωτικές αλλαγές που επιφέρει η επανάσταση των μπολσεβίκων, στοχάζεται για τον πόλεμο και την ανθρώπινη μοίρα, θέτει βασανιστικά ερωτήματα για το άτομο και τις πράξεις του και καταγράφει στα έξοχα διηγήματά του τις πιο μύχιες σκέψεις του με λόγο συμπυκνωμένο, ρέοντα, δυναμικό και βαθιά αληθινό.

Στα Χρονικά του ’18 αποτυπώνει με την καθαρότητα της δημοσιογραφικής γραφής την ταραγμένη ζωή στην Πετρούπολη, όταν την πόλη σαρώνει ο εμφύλιος πόλεμος που άρχισε αμέσως μετά την επανάσταση.

Στο Πεδίο της τιμής αφηγείται ιστορίες παρμένες από τα απομνημονεύματα Γάλλων στρατιωτών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και φωτίζει έξοχα τους ανθρώπινους χαρακτήρες, αναδεικνύοντας μια διαφορετική, κωμικοτραγική όψη της μεγαλύτερης μέχρι τότε καταστροφής στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Στο Πολεμικό Ημερολόγιο, σημειώσεις που προορίζονταν αποκλειστικά για δική του χρήση, ο συγγραφέας, αν και υπηρετούσε στον τομέα πολιτικής προπαγάνδας του Κόκκινου Στρατού, εντυπωσιάζει με την αντικειμενικότητά του απέναντι στον πόλεμο, τους εχθρούς και την εποχή του στο σύνολό της.

Μπάμπελ, κριτική στην Καθημερινή